SoulBarre Studio: Process Recap

We are so excited to share the behind the scenes of our very first commercial job! It was so fast-moving, we hardly had time to share on social media or get this blog post out before it was done! Working with Lori, owner of SoulBarre Studio in Spokane, Washington, we served as a design consultant to bring her vision to life. She had been dreaming of her own studio space for several years! She also had some creative ideas that were fairly well developed. But as renovations go, there are often times of overwhelm and all of those ideas can quickly become muddled. We loved helping with some of the fixture and finish selections and designing a focal area in the entry to welcome people. We can’t wait to share the final reveal, but as always, we’ll start at the beginning.

DEMOLITION COMPLETE, AND A CLEAN SLATE

With her husband in the construction industry, Lori got to work on the site before we had a chance to say hello! Haha! At our first visit, the original office space had already been demo’d, walls were pulled down and flooring ripped out. It was a large open space now and we were ready to move on making some finish decisions!

The entry had a perfect layout with some natural division to the space. The photos below show the entry door from the stairwell. The walls would be used for signage, a sign-in/brochure station, and a retail area for some merchandise.

DEFINING THE STUDIO’S ENTRANCE

This is also part of the main entry area, which you can see through the glass as you are coming up the stairs. I knew this was a great spot for a focal point and to welcome people as they approach the studio. The photo below on the left is the view to the entry area from the main studio space.

A (VERY) FRESH COAT OF PAINT

All of the subfloor needed to be prepped and smoothed for the new floors, so in the meantime, some fresh paint on the walls and ceiling were needed to brighten and freshen up the whole space. This alone made such a big difference! I tried to keep the photos in the same pairs as above so you can see how much it changed. Some of the photos seem a little hazy because we stopped by right after everything was freshly sprayed.

Sooo much cleaner, right!? Well, I only have one more set of progress photos for this project, because after flooring went in, it was all just the smaller details (lights, furniture pieces, focal wall) and we don’t want to ruin the surprise!

A NATURAL TOUCH WITH FLOORING

For the flooring, we did a vinyl plank in a warm, neutral wood tone. We felt it would be important to find the right color to balance the white and black geometric motifs that would be used in the main studio area. It’s not as quite as dark as the pictures below show, but these were taken later in the day when less natural light was coming through.

How quickly this space got flipped upside down with just a few changes! We’ll be walking you through the rest in our final reveal post!

If you have a project you’d like to discuss, feel free to contact me or book an appointment! I’d love to chat and see how I can help!


Leave a Reply

Your email address will not be published.