Residential Design

HELENA RESIDENCE

The Helena Residence is a two-part renovation completed over the course of several years. A midcentury gem on the South Hill of Spokane, this home featured incredible architectural details that just needed a standout design to support its natural beauty. Bringing the kitchen, bathrooms, and other details throughout the home into the present, the original features can now shine! The modern organic style brings warmth, comfort, and an elevated look to the home, ensuring a beautiful, timeless home for many years to come.

Inside-Spokane-Helena-54

LAKESIDE RESIDENCE

The Lakeside Residence is our first large scale renovation in Liberty Lake, tucked in a wooded area and with beautiful views of the lake. Several areas of the home were reconfigured for an improved layout and added functionality for modern day life with a family. No surface was left untouched on this renovation, from exterior to interior, a garage addition, and even raising the ceiling! This modern home leveled up in every way possible, with its warm wood tones, neutral textures, and play with scale, it’s sure to be a favorite.

Inside-Spokane-Lakeside-8

HILLSIDE RESIDENCE

The Hillside Residence is a large-scale remodel that was completed in strategic phases. Starting with reconfiguring the bedrooms, a luxury primary suite was created. In the main areas, modifications to the kitchen, dining, and pantry allowed a more streamlined kitchen with lots of storage. Finally, we created a bonus area featuring a golf simulator and theatre, adding a large amount of livable square footage to the home. A cozy yet transitional style flows throughout the home, bridging all phases of the project together in a cohesive look.

4.26.2023-PDC-Ballard-Residence-Kitchen-Perspective-Open-Fridge-Large

PDCO HOME

PDCo Home is the personal home of owner and principal designer Shaleesa Mize. It is a rancher-style home built on 11 acres of beautiful rolling hills. The home was designed from the ground up by Shaleesa, keeping in mind the landscape and warm, organic materials and texture. Natural light filters into each space through large windows, creating an indoor-outdoor connection with the land. A touch of modern details is used throughout the home to keep a simplistic backdrop, where the focus is on the things that matter most — family.

Kitchen-Horizontal-Cropped-Large

RIVER BLUFF RESIDENCE

As one of our first new construction custom homes, the River Bluff Residence brought many new design opportunities to us. The exterior and floor plan was designed by architect Michael Mackin, and from there, the baton was passed to us to complete cabinetry details, fixture and finish selections, and some furnishings. With unique spaces like a full bar and lounge, an exercise room, and his/her offices, there was a lot to accomplish in making each room special but cohesive with the rest of the home. Traditional details and areas of surprise encompass this beautiful home on the bluff.

kitchen design in spokane washington

PITTSBURG RESIDENCE

A midcentury rancher gets an interior and exterior facelift using warm woods and moody contrast. Modern organic design paired with nods to its midcentury roots create a luxury home relevant to today’s aesthetic and functional desires. The Pittsburg Residence is one of our largest renovations, coming in just under 4,000 square feet. There was a long list of goals for the project, including substantial changes to the floor plan to better utilize the square footage of the home and an exciting challenge of vaulting the ceiling.

black midcentury kitchen

PARK RESIDENCE

The Park Residence is located in a beautiful historic neighborhood and we wanted to really honor the time period while updating functionality to modern day living. Special vintage details can be seen throughout the design, including some heirloom pieces that are original to the home. It wasn’t until we started the project that I found another important story…this home belongs to my extended relatives and was passed down over generations from my great great grandparents. 

Traditional kitchen design

POST STREET RESIDENCE

A young family chooses to fall in love with their house even more by making it into their forever home. Renovations on the main floor took place to update fixtures and finishes more aligned with their youthful style. A total overhaul of the kitchen including opening it up to the rest of the space allowed the natural light and bold color palette to flood the home, bringing a fresh and fun feeling to the whole home.

PostStreet-Wide-124.1

ROCKWOOD RESIDENCE

A contemporary home in the Rockwood Boulevard neighborhood sits on stilts as tall as the trees. Natural light and wood elements flowed throughout the original home, so the goals for the renovation were to enhance these architectural concepts. The original kitchen walls were removed and the kitchen was enlarged to create a spacious gathering area. Modern and natural fixtures, finishes, and furnishings were selected to bring a warm yet luxurious aesthetic.

Rockwood Blvd-114.1

ARTIST'S RESIDENCE

While working as the sole Interior Designer at Design Platform, I assisted with the renovation  of a home for a Denver artist. The project included a full remodel of the existing home and two additions. The master suite addition provided the home with main floor living, which offered the clients a home they could retire in. The artist’s glass art was incorporated throughout the space, as well as her love for collections from her travels.

Heitler006.1

MILL ROAD RESIDENCE

A couple finds themselves moving into a new home with a dark, dated interior. An overhaul of the entire 3,700 square foot residence brought continuity while providing the clients with opportunity to infuse their style throughout. Minor adjustments to the floor plan allowed the space to feel more open and the natural light to shine through. This traditional yet colorful design is now their place to call home and a beautiful backdrop for their inherited art and antiques.

Charlton-120.1

GOLDEN RESIDENCE

After their children moved out, a couple was ready to reclaim their home and turn it into a cozy, rustic space, while still keeping a functional and fun place for hosting gatherings with friends and family. A full renovation of this residence included a new kitchen design, updated bathrooms and laundry room, master suite and office, a hidden fire-proof gun room, and an outdoor kitchen and living area. The clients loved using reclaimed materials and turning them into custom pieces for a rustic and unique look.

IMG_4983.1

CURIOUS ABOUT WHAT'S COMING NEXT?

To see more designs, inspiration, and behind the scenes peeks, come join us on:

Want to discuss your upcoming project? Contact us today!